Vanaf 01 mei 2018 kun je het huis op Sagen nr.18, Vansbro, in Zweden, huren. Voor 525 euro per week, bijvoorbeeld van zaterdag 11.00 uur tot zaterdag 11 uur de week erop.

Ik ben nu nog druk bezig met het opknappen van het huis. Schilderen en inrichten met leuke zweedse meubels. Ook het plafond in de woonkamer en de vloer van de keuken verdienen nog een extra opknapbeurt.

Het is een ruim en comfortabel huis. Beneden zijn er drie kamers, een eetkeuken, een achterkamer met (eet)tafel en een woonkamer met open haard. Allemaal bereikbaar via een ruime hal. Boven zijn er 2 slaapkamers en 2 zijruimtes daarbij waar in principe ook geslapen kan worden. Daarnaast is boven het toilet, douche en wasruimte.

De woning staat aan een weg, waar meer huizen aan gesitueerd zijn en ook het leuke oude Stationsgebouw van Sagen, met fietsspoorweg faciliteiten en een sauna plus hottub. De achterkant van het huis is een hele ruime tuin grenzend aan het bosgebied van Sagen. Als je ver genoeg doorloopt kom je bij de rivier die vanuit het dichtsbijzijnde meer naar het volgende meer loopt.

achtertuin

       

Rust en ruimte

Het mooie vakantiehuis staat in het dorpje Sagen. Sagen was vroeger een welvarend dorp, gelegen aan het spoor met een stationsgebouw. Er vond veel houttransport plaats. Over het spoor en nog vroeger ook over de rivier die achter het dorp langs loopt. Nog zijn daar de stenen herkenbaar die de route van het hout begeleiden.

Daarnaast zijn er veel oude gebouwen die vroeger winkels waren en ook was er een basisschool aanwezig. Het oude stationsgebouw is inmiddels een spoorfietsverhuur bedrijfje geworden met koffie/theeschenkerij en appartement verhuur. De oude school is het dorpshuis geworden, met daarnaast een geologisch museum en een museum met oude landbouwwerktuigen. Andere gebouwen worden gebruikt voor opslag maar zijn nog steeds mooi in de oude staat.